Dos-cents treballadors es concentren contra Vicente Sanz, acusat d'assetjament sexual

Vilaweb 24/02/2010

Uns dos-cents treballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) s'han concentrat aquest matí davant l'edifici, convocats pels sindicats CC OO, UGT i Intersindical, per mostrar el seu rebuig als fets denunciats per tres periodistes de la casa, que acusen Vicente Sanz, secretari general i cap de personal de l'ens, d'assetjament sexual. Arran de la denúncia, el director director general de RTVV, José López Jaraba, va decidir suspendre ahir cautelarment de totes les funcions el secretari general de Sanz. A la concentració, però, no hi ha assistit cap directiu de la cadena, cosa que el portaveu de CC OO al comitè d'empresa, Natxo Àngel, ha titllat d'indignant.

López Jaraba va respondre ahir, amb rapidesa, a les diverses peticions que els partits polítics de l'opisició, sindicats i entitats li havien fet arribar. PSPV i Compromís van exigir ahir no només la suspensió cautelar sinó el cessament immediat de Sanz (comunicat); Unió de Periodistes Valencians havia demanat que se l'apartés del càrrec i també demana que RTVV aclareixi el cas (comunicat); i el vice-president del Consell d'Administració de RTVV, José Igancio Pastor, va demanar una convocatòria urgent del Ple del Consell, que encara no té data, per a tractar uns fets que considera 'molt i molt greus' (comunicat). Compromís, de fet, també demana una compareixença urgent de López Jaraba a les Corts i un informe de la direcció que aclarís el fets amb la màxima claredat.

Les tres periodistes relaten, en la denúncia, un calvari que hauria començat el 2007, amb vexacions sexuals i amenaces per part de Sanz, que fou president provincial del PP a València els anys 1993 i 1994. Vicente Sanz va haver de dimitir quan es va fer pública un enregistrament en què parlava d'un suposat suborn per a l'adjudicació d'uns contractes a Benidorm.

El TSJPV anul·la el nomenament de Garcia el 2007

Paral·lelament,el Superior de Justícia valencià ha anul·lat el nomenament el 2007 de Pedro Garcia com a director general de RTVV, càrrec que tenia des del 2004 i del qual va dimitir el juliol passat en considerar que havia estat nomenat de manera irregular.

El tribunal estima, així, el recurs interposat pels consellers del PSPV al consell d'administració de RTVV contra el decret que nomenava Garcia director general i el declara 'nul' i 'sense efecte'.

El TSJPV fa referència a la llei de creació de l'entitat pública de RTVV que atribueix al consell d'administració la tasca de proposar al consell el nomenament i el cessament del director general i considera que aquesta decisió ha de ser adoptada 'per majoria de dos terços' dels membres i que 'només si, passat un mes des de la constitució o el cessament, no s'aconseguís aquesta majoria, es podria fer la proposta per majoria absoluta'. Com que no es va convocar el consell primer per sotmetre la proposta a una majoria qualificada, el tribunal considera que 'es va vulnerar el procediment establert'.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada